Adresseoplysninger

Skaffervej 6
2400 København NV

Ledelsen

​Khosrow Bayat  // Assad Keblawi

Kontaktinformationer​

Telefon: 3582 3581

E-mail: info@sjakket.dk 

Lokalerne på Skaffervej:

Åbner hver dag kl. 9 -21

Demokratidag​

Uddrag fra presseomtale i februar 2013:

​Demokrati, når det er bedst

Der var fuldt hus, da den socialpædagogiske institution Sjakket i samarbejde med Lejerbo inviterede beboere i Mjølnerparken indenfor til en demokratidag.

Da formanden for Lejerbo i København kontaktede Sjakket for at høre, om de ville lægge hus til og i det hele taget samarbejde om at arrangere afdelingsmøde for beboerne i Mjølnerparken, var lederen af Sjakket Koshow Bayat ikke i tvivl. Svaret var et rungende ja.

Lejerbo var nemlig med på Sjakkets forslag om, at afdelingsmødet skulle afvikles som en demokratidag med det formål at udbrede kendskabet til demokratiske principper blandt beboerne i området.

”Foreningsfrihed, ytringsfrihed, forsamlingsfrihed, stemmeret… Det er alle sammen begreber, de fleste af os kender og praktiserer. Men i udsatte boligområder har demokratiske principper brug for at få en hjælpende hånd for at blive kendt og inddraget. I Sjakket har vi et stort kendskab til lokalområdet og til de problemstillinger, mange familier og vores samarbejdspartnere kæmper med - og vi ved, hvor vigtigt det er at kunne samarbejde både tværfagligt og tværorganisatorisk,” siger han.

Mens de voksne holdt generalforsamling, arrangerede Sjakkets medarbejdere aktiviteter for børn og unge.

Fremmødet var stort og Sjakkets leder fortæller, at også mange somaliske kvinder deltog i mødet.

”Det har vi ikke set før. At der i dag også er kvindelige medlemmer i Lejerbos afdelingsbestyrelse i Mjølnerparken skyldes helt sikkert den grundige forberedelse, vi har haft forud for arrangementet, og den måde, det hele er forløbet på. Jeg er sikker på, at det var en god og lærerig dag for alle, uanset baggrund, religion eller etnisk tilhørsforhold.”

Det kan Eskild Dahl Pedersen skrive under på. Han er sekretariatsleder for Lejerbos boligsociale indsats under Helhedsplanen på Nørrebro.

"Det var demokrati, når det er bedst og dejligt også at opleve så mange børn have en så dejlig dag. Jeg har aldrig oplevet et alment afdelingsmøde afviklet i så fin en atmosfære og rammer som i dag. Det er godt for demokratiet, godt for beboerne og børnene og ikke mindst godt for Mjølnerparkens omdømme. Journalisterne, som troede, at de kunne skrive om et drama, gik tomhændede hjem og måtte erkende, at de sagligt set kun kan skrive en positiv historie.”​

​Kontaktinformationer

Skaffervej 6

2400 København NV

Telefon: 3582 3581

E-mail: info@sjakket.dk

Ledelse:

Khosrow Bayat

Assad Keblawi

Falske indsamlere.

Der er falske indsamlere, der siger de er fra Sjakket. Vi vil understrege der er ingen indsamling fra Sjakket.

Lokalerne på Skaffervej:

Åbner hver dag kl​. 9 - 21